Politika privatnosti

Mi, Osmrtnice d.o.o., Banje selo 8, 10380 Sveti Ivan Zelina, OIB: 09665214153, tvrtka smo koja se bavi Internet prodajom, oglašavanjem, digitalnim marketingom, proizvodnjom hrane itd. U svojoj djelatnosti prikupljamo i obrađujemo osobne podatke poštujući sve relevantne zakone i propise.
Zaštita Vaše privatnosti je naš prioritet, molimo Vas da ove Informacije pažljivo pročitate!

1. Ova pravila o privatnosti (Polica privatnosti) određuju i reguliraju kako Osmrtnice Internet stranica koristi te štiti sve informacije koje ovdje dajete kada koristite Osmrtnice Internet stranicu.

2. Osmrtnice d.o.o. je voditelj obrade Vaših osobnih podataka kako je to propisano zakonom i propisima o zaštiti osobnih podataka.
Osmrtnice d.o.o. kao voditelj obrade osobnih podataka određuje svrhu i sredstva obrade osobnih podataka i odgovorna je za čuvanje i korištenje osobnih podataka u papirnatom ili elektronskom obliku.

3. Osmrtnice d.o.o.je sukladno relevantnim propisima imenovala Službenika za zaštitu osobnih podataka kojega možete kontaktirati vezano za sva pitanja povezana s obradom Vaših osobnih podataka ili ostvarivanje svojih prava na zaštitu osobnih podataka. Kontakt: osmrtnice.hr@gmail.com.

4. Osmrtnice Internet stranica može mijenjati ovu izjavu te će u tom slučaju ažurirati ovu stranicu. Trebali bi ste provjeriti ovu stranicu s vremena na vrijeme kako bi ste se osigurali da ste suglasni sa svim promjenama.

5. Koju vrstu osobnih podataka prikupljamo?
Osobni podaci koje prikupljamo su prvenstveno Vaši osnovni osobni podaci (ime, prezime, adresa, e-mail adresa, kontakt podaci…), a sakupljamo ih isključivo u trenutku kada napravite narudžbu na Osmrtnice Internet stranici ili kada nas kontaktirate (telefonom, emailom ili putem društvenih mreža) i zatražite ponudu i/ili informacije o našim proizvodima i uslugama.
Vašim podacima pristup imaju isključivo djelatnici i vlasnici tvrtke Osmrtnice d.o.o.

6. Kako ćemo prikupljati i koristiti Vaše osobne podatke?
Osobne podatke prikupljamo prije svega radi osiguravanja pružanja proizvoda i usluga koje OsmrtniceInternet stranica nudi i što učinkovitijeg odgovora na Vaš upit.

U trenutku dostavljanja Vaših osobnih podataka, Vi pristajete na kontakt s nama te nam time dajete za pravo uključiti Vas u našu bazu podataka kako bi ostvarili tražene usluge. To smatramo Vašim izričitim pristankom na kontakt.

Ne prodajemo, ne prenosimo i ne otkrivamo podatke koje prikupimo na Osmrtnice Internet stranici nikome, osim:
– u slučajevima kada je to potrebno radi izvršavanja naših zakonskih obveza
– u slučajevima kada je to potrebno radi zaštite vašeg života ili tjelesnog integriteta, a vi niste u mogućnosti dati svoj pristanak za obradu svojih osobnih podataka
– u slučajevima kada je to nužno radi ispunjenja zadataka koji se izvršavaju u javnom interesu.

Popunjavajući formulare na Osmrtnice Internet stranici jamčite da su informacije koje ste priložili točne te da ste u cijelosti suglasni s odredbama naše Politike privatnosti i u njoj navedenim uvjetima.

Zaštita privatnosti Vaših podataka je trajna, a u svakom trenutku možete tražiti brisanje Vaših osobnih podataka slanjem direktnog zahtjeva.
Osobni podaci subjekta obrade se na njegov zahtjev brišu odmah bez odlaganja, a najkasnije u roku od mjesec dana od zaprimanja zahtjeva. Subjekt obrade se informira putem e-maila o provedenom brisanju u roku od mjesec dana od zaprimanja njegovog zahtjeva.

Nakon povlačenja privole, Vaše ćemo podatke koristiti isključivo u svrhu interne statističke obrade podataka i oni će biti u cijelosti anonimizirani.

Tijekom definiranog vremena čuvanja osobnih podataka u našim evidencijama osobnih podataka provodimo sljedeće mjere:
– periodički pregled evidencija osobnih podataka
– provjeru primjenjivosti perioda čuvanja podataka s obzirom na zahtjeve poslovanja, tip osobnih podataka, svrhu obrade i kategoriju subjekata obrade.

7. Tko će imati pristup Vašim osobnim podacima?
Mi ćemo osigurati da se Vaši podaci obrađuju samo na način koji je u skladu sa svrhom koja je gore navedena. Ako je to radi ispunjenja navedene svrhe nužno, Vašim podacima će pristup imati: ovlašteni djelatnici i vlasnici tvrtke Osmrtnice d.o.o.Svi navedeni osobne podatke obrađuju isključivo prema uputama Osmrtnice d.o.o.

8. Gdje će se moji podaci obrađivati?
Vaši osobni podaci će biti obrađivani unutar zemalja za koje je Europska komisija ocijenila da imaju primjerenu razinu zaštite od strane izvršitelja obrade koji su navedeni pod točkom 7., a čija je odgovornost i obveza zaštite osobnih podataka i čuvanja njihove povjerljivosti definirana ugovornim odnosom i u skladu sa svim tehničkim i organizacijskim mjerama i zakonskim propisima koji uređuju zaštitu podataka. Vaši osobni podaci neće biti dostupni nikome tko za to nema ovlaštenje Osmrtnice d.o.o.

9. Statistika poslužitelja
Naš poslužitelj globalne mreže koristi statistički softver. Ti su programi standardno obilježje svih internetskih poslužitelja i nisu karakteristični samo za Osmrtnice Internet stranicu. Takvi statistički programi omogućuju nam svoje stranice prilagoditi kako bi bile što efikasnije i jednostavnije za naše posjetitelje (utvrđivanje podataka koji najviše ili najmanje zanimaju naše korisnike, prilagođavanje stranica za pojedine internetske preglednike, učinkovitost strukture naše lokacije te posjećenost naših stranica.)

10. Upotreba kolačića (Cookies)
Kako bismo olakšali pregledavanje naših internetskih stranica, naš poslužitelj globalne mreže koristi kolačiće. Radi se o malim tekstualnim datotekama koje poslužitelj postavlja na računalo korisnika u svrhu praćenja odabira adrese dostave, kao i prilikom ulaska na dijelove stranica koje zahtijevaju unos korisničkog imena i lozinke. Kolačići se ne mogu koristiti za pokretanje programa ili postavljanje virusa na Vaše računalo. Pregled naših stranica moguć je i bez uporabe kolačića, ako je vaš internetski preglednik tako postavljen.
Svi detalji o kolačićima nalaze se na linku Upotreba kolačića: www.osmrtnice.hr/cookie-polica.

11. Sigurnost podataka
Radi sigurnosti podataka na ovoj Internet adresi te kako bismo osigurali pristupačnost usluge svim korisnicima, ovaj računalni sustav koristi softver koji prati posjete na mreži te prepoznaje neovlaštene pokušaje preuzimanja ili izmjene podataka, kao i one koji bi mogli prouzročiti štetu na neki drugi način. Neovlašteni pokušaji preuzimanja ili izmjene podataka na ovoj lokaciji strogo su zabranjeni.

No, imajte na umu da niti jedan način prijenosa putem Interneta ili način elektroničke pohrane nije 100% siguran i pouzdan i ne možemo jamčiti svoju apsolutnu sigurnost.

Cijenimo vaše povjerenje u pružanju Vaših osobnih podataka, stoga provodimo tehničke i organizacijske mjere, uključujući zaštitu od neovlaštene ili nezakonite obrade te od slučajnog gubitka, uništenja ili oštećenja, kojima osiguravamo da integriranim načinom budu obrađeni s odgovarajućom razinom sigurnosti samo oni osobni podaci koji su nužni. Zaštita podataka je osigurana kontrolom pristupa i regulirana kroz ugovore s istima.

12. Maloljetnici
Naši proizvodi i usluge nisu namijenjene za djecu do 16 godina. Ne prikupljamo osobne podatke koji dolaze od djece do 16 godina. Ako otkrijemo da je posjetitelj – dijete mlađe od 16 godina dalo osobne podatke, odmah ćemo ih izbrisati s naših poslužitelja. Ako ste roditelj ili skrbnik i znate da nam je vaše dijete dala osobne podatke, kontaktirajte nas kako bismo mogli poduzeti potrebne radnje.

13. Koja prava imam u odnosu na moje osobne podatke?
Kada je to zakonski predviđeno, imate pravo na informacije o obradi Vaših osobnih podataka, povlačenje svoje privole u bilo koje vrijeme, ispravak ili dopunu Vaših osobnih podataka kako bi uvijek bili točni, brisanje Vaših osobnih podataka kada više nisu potrebni za gore navedene svrhe, prijenos Vaših osobnih podataka u strukturiranom obliku, obavijest o svakom brisanju, mijenjanju ili blokiranju podataka prema trećoj strani kojoj su podaci otkriveni te podnošenje prigovora Osmrtnice d.o.o. ili nadležnom državnom tijelu.

14. Pravo na prigovor nadzornom tijelu
Prigovor na obradu Vaših osobnih podataka možete podnijeti i nadzornom tijelu Agenciji za zaštitu osobnih podataka, Martićeva 14, Zagreb, Tel: +385 1 4609 999, Email: azop@azop.hr, Web: www.azop.hr.

15. Koliko dugo čuvamo osobne podatke?
Vaše podatke ćemo čuvati onoliko dugo koliko je potrebno za ostvarenje svrhe radi koje ih obrađujemo. Kriterij na temelju kojega određujemo razdoblje čuvanja osobnih podataka je upravo svrha prikupljanja i vremenski rok u kojem želite da Vam pružamo naše usluge.

16. Kako nas možete kontaktirati?
Ako imate bilo kakva pitanja o korištenju Vaših osobnih podataka, možete nas kontaktirati telefonom, e-mailom ili poštom kako slijedi:
–> Telefon: 0800 1296
–> E-mail: osmrtnice.hr@gmail.com
–> Pisanim putem na adresu: Osmrtnice d.o.o., Banje Selo 8, 10380 Sveti Ivan Zelina

Potvrđujem da sam upoznat/a sa svim relevantnim informacijama o Osmrtnice d.o.o. i uslugama koje pruža.

Ovime dajem izričitu privolu Osmrtnice d.o.o. i poslovno povezanim osobama Osmrtnice d.o.o. da prikuplja i dalje obrađuje moje osobne podatke, kao i sve druge podatke za koje sazna pružanjem svojih proizvoda i usluga sukladno zakonskim propisima, a sve u skladu s definiranom svrhom.